Păsări

Protejarea hranei pentru păsările de care vă pasă

  • Mierlele negre ocupă o poziție de mijloc ciudată, pentru mulți sunt o pasăre socială și inteligentă pe care entuziaștii speră să o atragă în număr mare. Pentru alții sunt o pacoste iremediabilă, devorând legume, semințe și golind hrănitoarele înainte ca alte păsări să ajungă la ele.
  • Este destul de rezonabil să vrei să reduci numărul celor care fac popas la legumele, plantele și semințele tale. Primul pas este să vă asigurați că nu faceți nimic anume pentru a le atrage. Unele tehnici generale de hrănire sunt deosebit de eficiente în special pentru mierle. De exemplu, evitați să lăsați afară mere și pere prea coapte, întregi sau feliate. Nu includeți nici multe stafide în amestecurile dumneavoastră. Mierlelor le plac la nebunie fructele și, chiar dacă mamiferele mici sau păsările de grădină mai mari se pot bucura și ele de ele, este o modalitate sigură de a introduce creaturile în grădina dumneavoastră.
  • Așadar, odată ce ați stabilit că nu le atrageți în mod deschis, treaba este să vă faceți grădina neatractivă pentru aceste creaturi enervante. O modalitate bună de a începe este achiziționarea de semințe de șofran. Dacă v-ați hrănit vreodată păsările cu semințe de floarea-soarelui, atunci veți ști la ce să vă așteptați. Este foarte asemănătoare ca valoare nutritivă, deși este substanțial mai mică, mai puțin murdară și prezintă un gust amar. Cele mai multe păsări vor fi destul de fericite să o ingereze, deși se știe că veverițele și mierlele urăsc aroma. Vă veți limita un pic în ceea ce privește alegerea semințelor, dar folosirea șofranului până când trec mierlele este o strategie valabilă.
  • Deși există o serie de păsări mari pe care poate fi de dorit să le atrageți, este mai mult ca sigur că sunt puține păsări mai mari decât mierlele care vă interesează. După acest moment, veți vedea de obicei mai mulți prădători, cum ar fi pițigoiul. Ca atare, mulți aleg să își închidă hrănitoarele într-o cușcă mare. Alegeți una suficient de mică pentru a împiedica mierlele și altele asemenea să intre, deși păsările de grădină mai mici nu vor avea nicio dificultate în a intra înăuntru pentru a mânca ceva.
  • Alternativ sau în combinație cu metoda anterioară, puteți profita de greutatea mierlelor pentru a le împiedica să se hrănească. Cele mai multe hrănitori au mici perdele pentru ca păsările să stea în picioare, deși păsările mai mici se vor agăța de obicei de plasa hrănitorului în timp ce mănâncă. Păsările mai mari vor cădea pur și simplu dacă vor încerca acest lucru, așa că îndepărtați perdelele pentru a alunga în mod constant dăunătorii.
  • Există și alte câteva modalități de a le descuraja. Multe magazine vor vinde emițătoare sonice specializate, deși acestea au obiceiul de a descuraja toate păsările și funcționează doar pentru cei care doresc să se concentreze în întregime pe grădinărit. Unele persoane cu grădini mai mari instalează hrănitori de fructe la distanță mare de casă pentru a atrage păsările mari, păstrând în același timp păsările cântătoare mai mici în apropiere. Dar dacă sunteți în căutarea unor modalități simple și accesibile de a descuraja complet mierlele fără a pierde alți vizitatori, cele de mai sus ar trebui să vi se potrivească.
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close