Păsări

Păsări: Îngrijirea păsărilor, a hrănitorilor lor și a veverițelor care le vizitează

Noțiuni de bază pentru îngrijirea unei păsări din cușcă sau din curte

Găsirea unei păsări rănite în curtea din spate sau a unei păsări gestante care depune ouă pe pervazul ferestrei este o întâmplare foarte comună pe care majoritatea dintre noi am întâlnit-o în casele noastre. Pasionații de păsări țin adesea păsări în colivie în casele lor sau țin păsările rănite sau bolnave în cuști până când sunt suficient de sănătoase pentru a zbura. În timp ce majoritatea dintre noi știm cum să avem grijă de un pește, un câine sau o pisică, îngrijirea unei păsări pare o sarcină dificilă. Cu toate acestea, este extrem de ușor să avem grijă de prietenii noștri cu pene, mai ales dacă ținem cont de aceste sfaturi importante și de bază atunci când le îngrijim.

Cu ce să le hrăniți

Ceea ce hrăniți pasărea este un aspect foarte important al îngrijirii acesteia, mai ales în cazul unei păsări rănite, care are nevoie de atenția necesară pentru a fi hrănită din nou până la o stare de sănătate bună. Un amestec de diferite tipuri de semințe și de hrană sub formă de pelete speciale pentru păsări sunt disponibile în magazinele de animale de companie și sunt adecvate pentru hrana lor. Furajele pentru păsări, un amestec de semințe, sunt disponibile în vrac la magazinele de animale de companie, la fel ca și semințele speciale pentru finici, canari, peruși și papagali. Verdețurile și fructele sunt un aliment de bază care ar trebui să fie inclus în toate dietele pentru păsări. Salata cu frunze, păpădia, cicoarea, năutul, țelina tocată, ramurile comestibile proaspete, vârfurile de morcov, spanacul gătit, varza kale, muștarul, cerealele, nucile (care sunt naturale și nu condimentate sau prăjite), precum și piersicile, perele și bananele sunt alimente care sunt savurate de majoritatea păsărilor și sunt, de asemenea, foarte hrănitoare pentru ele.

Tipuri de hrănitori pentru păsări

Amplasarea unei hrănitoare pentru păsări în curtea din spate este cea mai bună modalitate de a atrage păsările și de a vă bucura de compania lor. Există diferite tipuri de hrănitori pentru păsări, cum ar fi o tavă sau o platformă de hrănire, care este o suprafață plană, ridicată, pe care se împrăștie hrana pentru păsări. O hrănitoare cu tolbă sau o hrănitoare de tip casă este o platformă cu pereți și un acoperiș care formează o zonă închisă cu tolbă. Un alimentator de fereastră este fabricat din plastic transparent care este echipat cu o ventuză care se lipește de o fereastră de sticlă. Există, de asemenea, ceva numit tub de hrănire, care este un cilindru gol din plastic transparent cu multe orificii de hrănire și perișoare. Trebuie să vă asigurați întotdeauna că toate hrănitoarele pentru păsări sunt curate și că toate colțurile și crăpăturile sale sunt bine spălate.

Dacă se întâmplă ca o hrănitoare pentru păsări să fie amplasată în lumina directă a soarelui, atunci utilizarea unei farfurii de hrănire ar fi probabil mai bună decât a hrănitoarelor cu sticlă, deoarece aerul prins în partea superioară a sticlei se dilată pe măsură ce se încălzește, ceea ce face ca apa sau nectarul din interior să se scurgă. Aceste scurgeri vor provoca putrezirea foarte repede, înainte ca hrana să poată fi consumată.

Probleme cu veverițele?

În general, acolo unde există hrănitori pentru păsări există și veverițe. Deși ne-ar putea face plăcere să vedem aceste mici creaturi agile cu patru picioare alergând pe o linie electrică în timp ce ne întrebăm cum reușesc să-și păstreze echilibrul, cert este că pot fi cele mai frustrante insecte dăunătoare atunci când vine vorba de hrănitoarele pentru păsări.

Deci, ce se poate face? Iată răspunsul: atunci când umpleți hrănitoarea pentru păsări, amestecați doar aproximativ trei linguri pline de piper cayenne în semințele pentru păsări. În funcție de mărimea hrănitoarei, poate fi necesar să adăugați puțin mai mult piper cayenne.

Sau se poate amesteca în niște ulei de canola, de arahide sau vegetal (folosind un amestec în proporție de 1-3) un sos picant bun, cum ar fi sosul Tobasco (de marcă).
Păsările nu observă piperul, iar uleiul are nutrienți buni pentru păsări. Cu toate acestea, veverițele urăsc pur și simplu piperul! De asemenea, acestea le vor spune tuturor micilor lor prieteni să stea și ei la distanță!

Atenție la semnele de boală

În timp ce este mai ușor să evaluezi un indiciu de stare de rău în rândul animalelor expresive, cum ar fi pisicile și câinii, devine un pic mai dificil să faci acest lucru în cazul păsărilor. Ar trebui să urmăriți cu atenție pasărea și, în principiu, să vă asigurați că aceasta se dezvoltă într-un mediu curat, care nu este foarte zgomotos și deranjant. Fiți atenți la schimbarea volumului și a naturii excrementelor, la schimbarea consumului de hrană sau de apă, precum și la orice creștere a dimensiunii datorată grăsimii etc. Cel mai important lucru pe care mulți oameni tind să îl treacă cu vederea este schimbarea de atitudine a păsării, cum ar fi scăderea activității sau lipsa de reacție la stimuli.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close