Pește

Găsirea acelor pești Walleye mari și grase în toamnă

 • Deși calendarul nu spune încă acest lucru, meteorologii consideră că perioada din jurul Zilei Muncii este începutul toamnei. Pescarii de somn pot confirma acest lucru. Peștii nu mai sunt concentrați în locurile lor de vară. Trollingul pe structură sau pescuitul pe liniile de buruieni de mică adâncime produce din ce în ce mai puțini walleyes.
 • Zilele sunt mai scurte. Nopțile sunt mai reci. A venit tranziția.
 • Este ca și cum, dintr-o dată, peștii nu mai sunt acolo unde erau. “Au dispărut.”
 • Încă de la jumătatea lunii august, schimbări subtile (care adesea trec neobservate) semnalează începutul perioadei de tranziție de toamnă. Buruienile încep să moară, din cauza temperaturilor mai scăzute din timpul nopții, a numărului mai mic de ore de lumină solară și a altor factori.
 • Căutați buruienile muribunde, asta este ceea ce o începe și o împinge. S-a spus adesea despre pescuitul ucigaș de Walleye la sfârșitul sezonului că ceea ce mulți oameni nu înțeleg este că peștii momeală vor rămâne în acele buruieni doar atâta timp cât acestea sunt foarte verzi. Odată ce buruienile încep să moară, se pare că peștii momeală și peștii walley încep să părăsească acele zone cu buruieni de apă puțin adâncă.
 • Lacurile cu ape mai puțin adânci și întunecate intră primele în perioada de tranziție. Lacurile mai adânci, cu ape limpezi, cunosc tranziția mai târziu în toamnă. Unele lacuri au buruieni verzi până la îngheț.
 • Walleyes în mișcare pot fi greu de localizat, așa că tranziția poate fi frustrantă. Dar, acești pești migrează spre zone previzibile și se adună în bancuri mari, în general în funcție de mărime.
 • Odată ce cei mari sunt localizați, acțiunea poate fi incredibilă.
 • Ceea ce face toamna este că oferă pescarilor de somn un avantaj în ansamblu. Veți observa în curând că peștii nu sunt împrăștiați pe tot lacul. Aceștia se află în locuri cheie din cea mai adâncă parte a lacului. Puteți elimina literalmente cea mai mare parte a lacului, dacă vă gândiți unde să căutați.
 • Unde se duc aceste moluște de tranziție?
 •  La început, încep să se deplaseze spre zone cu ape mai deschise, nisipul este un lucru cu adevărat esențial, dacă este disponibil. Ei alunecă spre zonele din jurul apelor adânci, cum ar fi barele de nisip care ies de la mal și coboară spre ape mai adânci, nisipul plat, vârfurile de nisip și cocoașele de nisip.
 •    Cel mai bun loc pentru a căuta peștele Walleye evaziv sunt zonele cu nisip, în special în septembrie. Dacă pescuiți în locurile de vară și nu sunt acolo, începeți să pescuiți în nisip.”
 • Totuși, nu căutați pești walley în apele mai adanci, nu încă. Pe măsură ce tranziția începe, este încă obișnuit să găsești moluște la 15 picioare și mai puțin.
 •  La aceste adâncimi, un sonar de bună calitate poate fi de mare ajutor. Peștii Walley pot fi atât de apropiați de fund, încât sunt greu de văzut, dar nu imposibil.    O unitate sonar foarte bună de detectare a peștilor, care măsoară și afișează până la 640 de pixeli verticali, este cea mai bună soluție. Combinați acest lucru cu urmărirea fundului și cu funcția de zoom și puteți adesea să vedeți moluște apropiate de fund. De asemenea, aceștia se pot afla chiar în partea superioară a structurii. În acest caz, sperierea peștilor poate deveni o problemă.
 • Concluzia este următoarea: dacă o zonă are caracteristicile care ar trebui să rețină pești, pescuiți. Cel mai bun mod de a verifica zonele puțin adânci este să păstrați barca în ape mai adânci, să aruncați în partea superioară a structurii și să coborâți înapoi.
 • Aceasta este perioada din an în care trebuie să folosiți momeală vie.
 • Walleyes încep să se mute mai adânc pe măsură ce temperatura apei scade spre cifra de afaceri, care începe la 62 de grade F sau cam așa ceva. În loc să căutați peștii în partea de sus a structurilor, căutați mai adânc. Aceștia se vor afla în locuri cum ar fi rupturile mai ascuțite sau pe cocoașele de la mijlocul lacului, care se află poate la 6 metri, mai degrabă decât la 15, sau în găurile din platourile cu fundul moale, unde adâncimea scade de la 6 metri la 6 metri și apoi revine la 6 metri.
 • În această perioadă, moluștele devin mai selective în ceea ce privește locul unde se așează. În general, ei se localizează pe un loc pe un loc. De exemplu, dacă se află pe o cocoașă din mijlocul lacului cu bolovani împrăștiați, se vor afla pe bolovani. Dacă sunt numai stânci, căutați petecul de nisip. Dacă este numai nisip, căutați grămada de pietre. Este timpul pentru o altă paradigmă de pescuit. Gândește-te unde se află acele Walley mari și grase în această perioadă a anului.
 • Precizia în ceea ce privește locația devine importantă. Pentru că tot mai mulți walleyes apar în aceste câteva locuri, tot mai mult din lac nu mai conține pește. Este ușor să te lași doborât dacă nu ești atent la diferențele subtile de pe structură. Pe de altă parte, poate fi o adevărată bogăție dacă o faci. Veți descoperi că, odată ce ați găsit un singur somn, veți găsi adesea un filon mamă de somn. Acolo unde se află un șobolan, ca să spunem așa, se află întreaga colonie sau, în acest caz, școala de pești Walleye. Pe măsură ce apa continuă să se răcească, de la 50 la 40 de ani, pe măsură ce apa continuă să se răcească, walleyes au tendința de a se localiza pe structurile care duc la cea mai adâncă apă din lac. Punctele de control sau barele care se extind în bazinul adânc, atunci când temperatura apei ajunge la 30 de ani, walleyes care se aflau la 15 picioare de apă la mijlocul lunii august sunt acum la 45 de picioare sau mai mult (acolo unde acest tip de adâncime le este disponibil). Aceștia tind să caute locurile unde se întâlnesc noroiul și fundul dur în cea mai adâncă apă din lac. Bolovanii adânci devin magneți pentru pești.
 • Apa mai adâncă este mai caldă și conține hrană în acea perioadă a anului.
 • În lacurile de mică adâncime, cu apă întunecată, care au o bază furajeră de biban, moluștele vor dezgropa muștele de pește din lacul Manitoba și muștele de mare, precum și celelalte insecte acvatice din noroiul adânc de pe fundul lacului Manitoba Narrows.
 • În lacurile mai adânci și mai limpezi, ei pot fi la 70 de picioare și mai adânc, căutând peștișori, pești albi și viețuitoare acvatice asortate care se află în apele adânci și chiar mai adânci în acea perioadă a anului.
 • Peștii sunt în mișcare pe măsură ce toamna se transformă în iarnă. Mișcați-vă odată cu ei și veți transforma pescuitul pe vreme rece într-o perioadă fierbinte pe apă.
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Close
Back to top button
Close
Close