Păsări

Diferite tipuri de păsări în funcție de regimul lor alimentar

O bună înțelegere a alimentelor pe care le consumă păsările ne poate ajuta să le aducem mai aproape de noi. Păsările ajută la adăugarea de viață copacilor din curtea ta, pun niște sunete naturale în împrejurimile tale și pur și simplu te fac să te simți aproape de natură. Diferite tipuri de păsări mănâncă diferite tipuri de alimente.

Dacă reușiți să descoperiți ce tipuri de alimente mănâncă păsările din locul în care locuiți, ați putea folosi aceste alimente pentru a le face să se apropie de locul dumneavoastră. Iată care sunt tipurile de păsări în funcție de alimentele pe care le consumă:

Avivori

Păsările avivore sunt pur și simplu păsări de pradă; ele mănâncă alte păsări pentru a trăi. Aceste păsări, printre care se numără șoimii, șoimii și ciorile, sunt caracterizate de aripi, picioare și gheare puternice. Sunt zburătoare agile care urmăresc păsările mai mici și le apucă pe cele mai mici cu ghearele lor.

Carnivorele

Acestea sunt păsări de pradă. Le place să mănânce carne, dar nu se hrănesc cu alte păsări. Cea mai mare parte a dietei lor include rozătoare, mamifere mici, pești, șerpi și broaște. Printre păsările carnivore se numără vulturii, bufnițele, șoimii și șoimii mari.

Păsările frugivore

Frugivorele sunt mâncătoarele de fructe tipice pe care le vedem adesea în păduri sau în apropierea fermelor noastre. Acești prieteni aviari de culori dulci sunt cultivatorii noștri cu pene. Ei lucrează pentru a răspândi semințele de plante în întreaga pădure. Aceste păsări, printre care se numără oriolii, pitulicele, pitulicele bananiere, papagalii și gaițele albastre, iubesc merele, fructele de pădure, prunele, stafidele, bananele și alte fructe. Apropo, unii lilieci mănâncă fructe, dar ei nu sunt păsări; sunt mamifere.

Granivorele

Granivorele sunt păsări care fac din cereale principala lor hrană. Multe păsări fac parte din această categorie. Ele sunt cele care sunt ușor de atras în curțile noastre, dacă știm cu ce să le atragem. Printre exemplele de granivore se numără porumbeii, vrăbiuțele, cintezele, papagalii, cardinalii și porumbeii.

Insectivore

Păsările insectivore depind, de asemenea, de carne pentru alimentația lor, dar de data aceasta, ele se hrănesc cu insecte. Majoritatea insectivorelor sunt mici, dar aceste păsări ajută foarte mult fermierii și grădinarii. Ele ajută la controlul populației de dăunători care distrug plantele. Printre acești prieteni aviari ai noștri se numără fobii, păsările albastre, urzicile, ciocănitoarele și vrăbiuțele ciripitoare. Multe păsări care nu sunt insectivore prin natura lor vânează insecte pentru a-și hrăni puii.

Este pur și simplu regretabil că atunci când fermierii își stropesc plantele cu insecticide, distrug și păsările care mănâncă insectele moarte. Acesta este unul dintre principalele motive pentru care păsările insectivore sunt pe cale de dispariție astăzi.

Molluscivores

Molluscivorii sunt păsări de țărm care se hrănesc cu melci, stridii și melci. Mulți molluscivorii converg la malul mării în timpul mareei joase pentru a vâna scoici și stridii. Alte păsări de acest tip preferă să rămână în mlaștini pentru a-și găsi hrana preferată.

Nectivores

Aceste păsări se hrănesc cu nectarul din flori. Ele ajută la polenizarea încrucișată a florilor pentru ca acestea să se dezvolte și să producă semințe. Aceasta este o relație simbiotică care permite plantelor și păsărilor să prospere împreună. Unele dintre cele mai cunoscute nectivoare includ mierea, colibri, păsările cu miere, păsările soarelui și vânătorii de păianjeni.

Păsări ofiofage

Păsările ofiofage sunt creaturi cu pene care mănâncă șerpi. Există doar câteva specii de păsări care includ șerpii ca parte a dietei lor principale. Printre acestea se numără pasărea secretară, șerpii șerpași și unii șoimi și heroni.

Palinivore

Palinivorele sunt păsări care se hrănesc cu polen. Nu există multe păsări care să fie strict mâncătoare de polen. Dar o mulțime de insectivore și nectivore consumă polen atunci când se hrănesc.

Piscivore

Piscivorii sunt păsări care se scufundă sau se bălăcesc în apă pentru a prinde pești cu ajutorul ciocurilor lor specializate sau al ghearelor puternice. Printre exemplele de piscivoratori se numără regele pescărușilor, vulturii, pescărușii și cormoranii.

Acestea sunt tipurile de păsări în funcție de alimentele pe care le consumă. Dacă doriți să creșteți păsări sau să le atrageți în locuința dumneavoastră, ar trebui să le cunoașteți dieta. Familiarizați-vă cu produsele pentru păsări de la AussieVetProducts, astfel încât să știți ce să le dați pentru a le menține sănătoase.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close