Pește

Despre peștii de acvariu de apă sărată! – Frumos

 • Peștii de acvariu de apă sărată se numără printre cele mai frumoase animale care se găsesc oriunde în lume. O varietate de pești de acvariu de apă sărată pot fi găzduiți în acvariul tău marin, cu condiția să știi de ce au nevoie în ceea ce privește îngrijirea, cum ar fi alimentația, mediul, concurenții și spațiul de creștere.
 • Orice pasionat de acvariu marin vă va spune că amenajarea unui acvariu marin este complicată și la fel este și alegerea peștilor de acvariu de apă sărată potriviți! Acest lucru se datorează faptului că este ușor să faceți greșeli cu tipurile de pești pe care îi alegeți. De obicei, cel mai bine este să vă începeți acvariul marin cu câțiva pești rezistenți și accesibili. Majoritatea peștilor de acvariu de apă sărată sunt mai degrabă colectați din natură decât crescuți în captivitate, așa că nu irosiți acest dar făcând greșeli care să ducă la moartea peștilor dumneavoastră.
 • Damselii sunt un pește de acvariu de apă sărată excelent pentru început. Damselii sunt mici creaturi rezistente și pot supraviețui în condiții de apă mai sărace decât multe alte specii marine. Nu sunt pretențioși în privința hranei și nu vă vor costa pământul. Din nefericire, damigenele sunt și destul de agresive. Puteți păstra cu ușurință unul sau doi dintre acești pești rezistenți de acvariu de apă sărată într-un acvariu, dar nu încercați mai mult de atât.
 • Cel mai bine este să începeți cu damigenele și apoi să adăugați mai târziu pești mai agresivi, Dacă doriți să adăpostiți pești de acvariu de apă sărată care sunt mai timizi, trebuie să scoateți damigenele înainte de a adăuga varietăți mai timide de pești de acvariu de apă sărată. Damselii albaștri și galbeni sunt două specii care sunt mai puțin agresive decât altele.
 • Mollies sunt o alternativă de pornire pentru peștii de acvariu de apă sărată. Mollies care sunt obișnuiți cu apa sărată vă permit să începeți cu pești mai ieftini în timp ce învățați cum să vă asigurați că salinitatea acvariului dvs. este corectă pentru creaturi mai sensibile. Pe de altă parte, molly sunt crescuți și crescuți în captivitate, așa că nu veți avea prea multă experiență reală în creșterea lor. Obișnuiți-i cu acvariul lăsând să se scurgă apă sărată în pungă timp de aproximativ 6-8 ore. Când punga devine plină, scoateți puțină apă. După ce ciclul acvariului se încheie, puteți păstra peștii în acvariu.
 • Peștii clovn sunt verișori cu peștii damă și sunt un pește de acvariu de apă sărată destul de rezistent. Totuși, nu sunt atât de ușor de aclimatizat la un acvariu marin. De asemenea, sunt destul de teritoriali, dar nu este probabil să fie agresivi cu alte specii. Nu trebuie să aibă o anemonă pentru a supraviețui. Dacă vă luați unul, țineți cont de faptul că au nevoie de apă foarte curată și de iluminare de înaltă calitate.
 • Blennies sau gobi sunt destul de rezistenți și mici și nu ar trebui să fie o problemă pentru ceilalți pești de acvariu de apă sărată din acvariu. Sunt pești cu caracter, dar sunt mici și, prin urmare, s-ar putea pierde în acvarii foarte mari cu pești de acvariu de apă sărată mai mari. Sunt o alegere bună pentru a ajuta la controlul algelor, dar dacă aveți un acvariu numai cu pești, s-ar putea să nu fie ușor de hrănit.
 • Tangs sunt pești de acvariu de apă sărată rezistenți, care sunt puțin sensibili și au tendința de a contracta ich marin (cunoscut și sub numele de “White Spot”). Aceștia mănâncă alge, așa că, imediat ce creșteți câteva, ați putea încerca să introduceți niște tangs.
 • Peștele-tonc sau peștele-leu sunt un pește de acvariu de apă sărată ideal pentru un acvariu care va conține în cele din urmă pești mari și agresivi. Cu toate acestea, ei pot fi costisitori dacă faceți greșeli. Ar putea fi o idee bună să practicați cu pești care sunt atât mai ieftini, cât și mai ușori. Va trebui să îi hrăniți cu o mulțime de pești de scoici și alte creaturi marine pentru a-i menține sănătoși.
 • Îngerii și fluturii sunt pești de acvariu de apă sărată foarte sensibili și dificil de întreținut. Ei au nevoie de diete speciale de cele mai multe ori, așa că nu sunt atât de ușor de îngrijit într-un acvariu. Același lucru este valabil și pentru peștii liliac.
 • Odată ce dobândiți mai multă experiență în menținerea condițiilor în acvariu stabil, puteți adăuga alte câteva soiuri de pești. Alegeți dintre pești șoim, grammas, dottybacks, bibani și wrasses. Dar asigurați-vă că vă informați despre cum să aveți grijă de ei în mod corespunzător, deoarece unii nu sunt la fel de ușori ca alții. Cu toate acestea, sunt un pariu mult mai ușor decât îngerii și fluturii.
 • Așadar, ce pești de acvariu de apă sărată ar trebui să evite începătorii? Nu ar trebui să încerci cu pești înger, pești fluture, pești-pipa, căluți de mare, pești-filetă cu nasul lung, anghile cu panglică albastră, pești-piatră și Idoli Moroșeni, precum și pești mandarin până când nu știi cu adevărat ce faci.
 • Cum rămâne cu nevertebratele? Contrar credinței populare, nevertebratele sunt foarte potrivite pentru acvariile mini sau microrecife. Multe nevertebrate se descurcă bine în acvarii care nu sunt de recif. Pentru acvaristul începător, speciile rezistente sunt cele mai bune. Acestea includ creveți precum creveții curățători, creveții sângeroși sau creveții mentă și creveții cu benzi de corali. Ca și în cazul peștilor de acvariu de apă sărată, rămâneți la început cu creveții mai rezistenți.
 • Crabii anemonei sunt o altă opțiune pe care ați putea-o încerca împreună cu peștii din acvariul de apă sărată. Și de ce să nu adăugați niște arici de mare și stele de mare, care sunt destul de potrivite pentru începătorii cu câteva luni de experiență? Acestea diferă ca mărime, formă și culoare, iar unele sunt otrăvitoare, așa că aveți grijă! Aricii de mare și stelele de mare mănâncă detritus și alge și alte mici bucățele de hrană, așa că vă vor ajuta să vă păstrați acvariul curat și peștii de acvariu de apă sărată sănătoși.
 • Anemonele nu sunt foarte potrivite pentru începători. Au nevoie de iluminare specială și de condiții de apă de top, așa că, dacă nu puteți plăti factura pentru lumini, stați departe sau veți trăi ca să regretați. Printre nevertebratele pe care ar trebui să le evitați se numără scoicile tridacna, scoicile de flacără, caracatițele, nudibranhiile sau orice coral dur sau moale și veverițele de mare. Ca și peștii de acvariu de apă sărată enumerați anterior, aceste nevertebrate au cerințe speciale de hrană și de viață.
 • Atunci când alegeți pești de acvariu de apă sărată, trebuie să țineți cont de faptul că aceștia sunt puțin mai scumpi decât varietățile de apă dulce. Din acest motiv, trebuie să aveți grijă de ei și să încercați să-i păstrați în viață. Atunci când peștii sunt capturați și mutați de la magazin la locuința dumneavoastră, aceștia riscă să fie stresați, mai ales că majoritatea au fost luați din ocean cu doar câteva zile în urmă. Așadar, asigurați-vă că puteți avea grijă în mod corespunzător de noii dvs. prieteni înainte de a-i aduce acasă!
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Close
Back to top button
Close
Close