Pește

Cum să configurați un rezervor de pește tropical de apă dulce

Acesta este un ghid în 11 pași pentru instalarea unui acvariu de apă dulce în casa dumneavoastră.

Echipamentul de care veți avea nevoie:

Acvariu
Pietriș de acvariu
Filtru de acvariu
Mediu filtrant de schimb
Încălzitor
Alte decorațiuni (cum ar fi plantele)
Kituri de testare chimică
Hrană pentru pești
Aspirator pentru acvariu
Plasă pentru pești
Scrubber de sticlă
Găleată de 5 galoane
Strecurătoare de paste

PASUL 1: Conștientizați responsabilitatea pe care o implică.
Un acvariu cu pești tropicali este la fel ca și cum ai avea un câine sau o pisică, atunci când vine vorba de cantitatea de efort din partea ta. Pentru a avea un acvariu de succes, va trebui să munciți pentru el. O dată pe săptămână, sau cel mult o dată la două săptămâni, va trebui să efectuați un fel de întreținere a acvariului. De cele mai multe ori veți efectua schimbări de apă. De asemenea, va trebui să vă hrăniți peștii tropicali cel puțin o dată pe zi. Dacă sunteți pregătiți pentru această provocare, vă rugăm să continuați!

PASUL 2: Decideți-vă asupra dimensiunii acvariului.
Este o idee bună să aveți în minte ce fel de pești tropicali doriți să creșteți înainte de a cumpăra un acvariu. Unii pești tropicali cresc doar un centimetru sau doi, în timp ce alte tipuri de pești tropicali pot crește până la 12 sau 13 centimetri în lungime! Știind ce fel de pești tropicali doriți, vă va ajuta să decideți dimensiunea acvariului de care vor avea nevoie. Dacă este prima dată când vă ocupați de un acvariu, v-aș recomanda să alegeți deocamdată un acvariu de 10 sau 20 de litri.

PASUL 3: Decideți locația acvariului.
Așezați acvariul într-o zonă în care lumina și temperatura acvariului nu vor fi afectate de surse externe, cum ar fi ferestrele și gurile de aerisire ale încălzitorului. Veți dori să vă așezați acvariul pe un suport care să poată susține greutatea sa totală. O bună regulă de bază pentru a determina greutatea totală a unui acvariu plin este de 10 lire sterline per galon de apă. De exemplu, un acvariu de 55 de galoane va cântări aproximativ 550 de lire sterline atunci când este umplut cu apă!

PASUL 4: Cumpărați-vă acvariul și echipamentul.
Acum este momentul să vă decideți asupra tipului de filtrare pe care veți dori să îl utilizați. De asemenea, va trebui să achiziționați un încălzitor capabil să încălzească acvariul de dimensiunea acvariului pe care îl aveți. Cumpărați pietrișul, plantele, o priză electrică și alte decorațiuni. O regulă bună pentru cantitatea de pietriș de care veți avea nevoie este de 1 până la 1,5 kilograme de pietriș pe galon de apă.

PASUL 5: Aranjați-vă acvariul și suportul.
Spălați-vă acvariul doar cu apă! Nu folosiți săpun sau detergenți. Reziduurile de săpun rămase vor fi dăunătoare pentru peștii dvs. tropicali. Dacă aveți de gând să folosiți un filtru sub pietriș (nerecomandat), acum ar fi momentul să îl instalați și pe acesta.

PASUL 6: Spălați pietrișul, plantele și decorațiunile.
Asigurați-vă că spălați bine pietrișul înainte de a-l adăuga în acvariu. O modalitate ușoară de a face acest lucru este să puneți o parte din pietre într-o strecurătoare de paste și să le spălați în cadă. Apoi, puneți pietrișul curat într-o găleată curată de 5 galoane pentru a-l transporta în acvariu. După ce adăugați pietrișul, puteți să vă plasați plantele și decorațiunile.

PASUL 7: Adăugați apă în acvariu.
Pentru a evita să vă stricați pietrișul și plantele, puteți plasa o farfurie sau o farfurie în mijlocul acvariului și puteți direcționa fluxul de apă pe farfurie. Folosiți apă la temperatura camerei atunci când umpleți. Pentru a elimina clorul și cloramina, utilizați ceva de genul Tetra AquaSafe pentru acvarii. Nu umpleți complet acvariul până când nu sunteți sigur de dispunerea decorațiunilor dvs. În caz contrar, atunci când introduceți brațul pentru a muta lucrurile în jur, apa se va revărsa. Doh!

PASUL 8: Aranjați echipamentul.
Instalați încălzitorul, dar nu-l conectați până când termostatul din încălzitor nu s-a ajustat la temperatura apei. Acest lucru durează de obicei aproximativ 15 minute sau cam așa ceva. Conectați filtrul și orice alt echipament pe care îl aveți, apoi completați apa din acvariu până chiar sub buza capotei. Așezați hota și lumina pe acvariu și apoi verificați cablurile de alimentare pentru a vă asigura că nu au apă. Aș recomanda, de asemenea, să folosiți o buclă de picurare pe toate cablurile de alimentare pentru a fi foarte precauți. Conectați toate echipamentele la o bandă de alimentare și apoi “porniți” acvariul.

PASUL 9. Așteptați, așteptați, așteptați, așteptați și apoi mai așteptați puțin.
Știu, vrei să adaugi niște pești tropicali. Dar, pentru a face acest lucru cum trebuie, trebuie să așteptați până când acvariul dvs. s-a ciclat înainte de a adăuga orice pește. Există modalități de a accelera acest proces. Consultați pagina privind ciclul azotului pentru a afla mai multe. Dacă trebuie să folosiți pești pentru a cicla, încercați să obțineți o specie mai rezistentă, cum ar fi zebra danio sau cherry barb.

PASUL 10. Adăugați peștii tropicali.
Adăugați doar unul sau doi pești pe rând. Adăugarea a câtorva pești tropicali pe rând oferă sistemului de filtrare timpul necesar pentru a prelua sarcina biologică sporită pe care o introduc noii pești. Când aduceți peștii acasă, lăsați punga să plutească în acvariu timp de aproximativ 15 minute, pentru ca peștii să se aclimatizeze la temperatura și pH-ul apei din acvariu. După 5 minute de plutire a pungii, adăugați o parte din apa acvariului în pungă pentru ca peștii să se poată aclimatiza la nivelul pH-ului din acvariu. Acest lucru va contribui la reducerea stresului impus peștilor tropicali. Peștii tropicali stresați duc adesea la moartea peștilor tropicali! Nu vă hrăniți peștii tropicali în prima zi. Probabil că oricum nu ar mânca nimic în prima zi. Lăsați-i să se familiarizeze cu noua lor casă.

PASUL 11. Pregătiți-vă pentru întreținerea regulată.
Pregătiți-vă să petreceți ceva timp o dată la fiecare săptămână sau două pentru a vă curăța acvariul. Efectuarea unor schimbări regulate ale apei va reduce nivelul de nitrați și vă va menține peștii tropicali fericiți și sănătoși.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close