Pește

Cum să ai grijă de peștii Betta

Peștii Betta sau peștii luptători siamezi sunt animale de companie foarte populare. Nu numai că sunt superbi cu cozile lor lungi și fluturânde, dar au și personalități cool. Bettas sunt adesea numiți “pisici și câini cu solzi” subacvatici. Deși au personalități grozave, tind să fie agresivi față de alți betta (masculi și femele deopotrivă), așa că adesea trăiesc în singurătate. În unele cazuri, pot fi potrivite pentru parteneri de acvariu. Totuși, succesul acestei situații depinde în primul rând de temperamentul betta, de mărimea acvariului, dar și de alți factori. Dacă sunteți interesat să deveniți un crescător de pești betta și vă întrebați adesea cum să aveți grijă de peștii betta, există anumite lucruri pe care trebuie să le știți pentru a prelungi viața peștelui dumneavoastră și pentru a-l menține sănătos și fericit. Așadar, iată ghidul tău despre cum să ai grijă de peștii betta:

Cum să ai grijă de peștii Betta – Configurați-vă corect acvariul

Dacă doriți cu adevărat să aveți grijă cu succes de un betta, trebuie să vă acordați ceva timp atunci când instalați acvariul pentru betta. De exemplu, peștele tău trebuie să aibă suficient spațiu pentru a se mișca. Pentru aceasta, veți avea nevoie de un acvariu de cel puțin 3 galoane, de preferință mai mare. Indiferent de acvariul pe care îl alegeți trebuie să aibă un filtru și un încălzitor reglabil. Asigurați-vă că alegeți unul bazat pe dimensiunea exactă a acvariului, astfel încât peștii dvs. să nu se supraîncălzească. Temperatura recomandată pentru betta este de 78 de grade până la 80 de grade Fahrenheit.

  • Asigurați-vă că vă ciclați corespunzător noul acvariu, astfel încât acvariul dvs. să aibă un sistem de filtrare sănătos a cărui sarcină este de a stabili o colonie de bacterii sănătoase care să elimine deșeurile toxice. Ciclarea acvariului asigură faptul că peștii tăi rămân sănătoși.
  • Folosiți apă declorurată și efectuați o schimbare a apei de 25% în fiecare săptămână și o schimbare completă a apei o dată pe lună. În timpul schimbării totale a apei, va trebui să vă scoateți peștii și să curățați orice pietriș, nisip sau substrat cu un sifon.
  • Alegeți locația potrivită pentru acvariul dumneavoastră. Acvariul dvs. trebuie să fie ținut într-o zonă în care peștii dvs. nu vor fi izolați și pot interacționa cu dvs. Bettas sunt foarte inteligenți și par să își recunoască proprietarii de animale de companie. Atunci când alegeți o locație pentru acvariu, asigurați-vă că este ferită de curenți de aer rece sau de căldură excesivă. De exemplu, nu ar trebui să vă țineți niciodată acvariul lângă fereastră sau prea aproape de un calorifer, deoarece peștii dumneavoastră s-ar putea să se încălzească sau să se răcească prea tare. În plus, lumina directă a soarelui poate cauza o problemă de creștere excesivă a algelor. Desigur, dacă aveți un partener de acvariu consumator de alge pentru betta dumneavoastră, atunci acest lucru nu va fi o problemă și probabil că vă bucurați de o mică creștere de alge pentru a vă hrăni consumatorul de alge.
  • Așezați acvariul pentru betta dvs. pe o suprafață plană, stabilă, care nu va fi lovită de la locul său. Este posibil să doriți chiar să vă țineți peștele pe birou sau pe o masă rezemată de un perete. Oricum ar fi, găsiți un loc care nu va fi ușor de bruscat.

Cum să ai grijă de peștii Betta – Alege un decor sigur pentru acvariu

Oferiți un decor adecvat și sigur. Uneori, peștele dvs. poate prefera să se ascundă. Prin urmare, ar trebui să oferiți o mare varietate de plante de mătase sau vii. De asemenea, puteți oferi peșteri și alte ascunzători. Indiferent de decorul pe care îl alegeți, asigurați-vă că este sigur pentru aripioarele delicate. O modalitate de a testa acest lucru este să treceți o pereche de ciorapi de damă peste decor, iar dacă acesta rupe ciorapii este mult prea dur pentru peștii dvs.

Cum să ai grijă de peștii Betta – Implementează strategii de hrănire adecvate

Betta au tendința de a mânca prea mult, iar acest lucru poate provoca creștere în greutate, constipație, obstrucție, balonare și chiar moarte. Prin urmare, este esențial să faceți următoarele:

  • Dați-i betta dvs. cantitatea corectă de hrană: Betta dvs. ar trebui să mănânce doar atât de multă hrană cât are globul ocular. Adică, 3-4 pelete sau 1-2 cuvinte de sânge sunt adesea suficiente. De asemenea, ar trebui să vă hrăniți peștele cu una sau două pelete sau hrană vie la un moment dat. Acest lucru va asigura că o mănâncă și că prea multă hrană nu ajunge pe fundul acvariului înainte ca ea să o poată apuca. Dacă nu consumă mâncarea dată în decurs de 5 minute, scoateți-o, pentru a nu-i contamina apa din acvariu.
  • Hrăniți-l pe Betta în mod regulat: Hrăniți-vă peștele în fiecare zi. Unii oameni sar peste o zi, iar cei mai mulți hrănesc cantități mici de două ori pe zi. Dacă trebuie să plecați în vacanță, feriți-vă de acele hrănitori de weekend, deoarece pot contamina apa și pot provoca creșterea bacteriilor și putrezirea aripioarelor. În schimb, rugați pe cineva de încredere să vină la dumneavoastră și să vă hrănească peștii în fiecare zi sau la două zile. Asigurați-vă că nu vă hrănește prea mult peștii cât timp sunteți plecat.
  • Variați opțiunile alimentare ale Betta-ului dumneavoastră: Ca și dumneavoastră, betta nu le place să mănânce zilnic același tip de hrană. Prin urmare, ar trebui să le oferiți o varietate de alimente pentru a le face plăcerea. Unele alegeri excelente sunt pelete sau fulgi premium, înghețate. viermi de sânge vii sau uscate, larve de muște de fructe sau muște de fructe lipsite de aripi și creveți de saramură.

În concluzie, sperăm că puteți înceta să mai căutați cum să aveți grijă de peștii betta și că puteți ieși să vă luați unul – fie prin adopție, fie prin cumpărare. Cu toate acestea, pentru a vă păstra peștii sănătoși și fericiți, trebuie să urmați sfaturile menționate mai sus. Mult noroc cu noul dvs. prieten peștișor betta cu solzi.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Close
Back to top button
Close
Close