Pește

5 lucruri importante pe care trebuie să le știe acvaristul începător

Astăzi am vrut să scriu despre ceea ce mi-aș fi dorit să știu atunci când am vrut să devin pasionat de acvaristică. Acest lucru este valabil atât pentru acvariile de apă sărată, cât și pentru cele de apă dulce.

  1. Luați-vă intrarea în hobby cât mai încet posibil. Nu vă fie frică să vă aruncați cu capul înainte, dar faceți cât mai multe cercetări cu putință, folosind cărți, internetul și alți pasionați cu o bună reputație. Aveți mare grijă să luați în serios doar sfaturile primite de la persoane în care alți oameni au încredere, care se aliniază și cu literatura sau site-urile cu care alții sunt de acord. De asemenea, trebuie să decideți în ce direcție doriți să duceți acvariul, dar asigurați-vă că este înainte de a începe să cumpărați echipamente. Doriți un acvariu de recif? Un acvariu pentru prădători? Un acvariu cu ciclide de apă dulce? Există o mulțime de opțiuni pentru a aduce bucurie în casa ta. Odată ce v-ați făcut cercetările, puteți înființa un acvariu!
  2. Învățați despre ciclul bacteriilor nitrificatoare. Oamenii care scot complet toată apa din acvariile de pești și curăță filtrele cu apă de la robinet fac exact opusul a ceea ce ar trebui să facă. Acest lucru este valabil nu numai pentru apa sărată, ci și pentru apa dulce. Pe măsură ce se adaugă deșeuri într-un acvariu, acestea se numesc amoniac. Acesta poate fi adăugat prin utilizarea de hrană pentru pești, dar este, de asemenea, excretat prin peștii înșiși. Pe măsură ce amoniacul se acumulează, fără bacterii bune care să transforme acest amoniac în nitriți, devine rapid toxic și este ucigașul numărul unu al peștilor. Odată ce bacteriile benefice din acvariu se formează în mod natural, acestea transformă nitriții în nitrați. În timp ce nitriții sunt mai puțin toxici, ei elimină oxigenul din apă. Acesta este motivul pentru care și ei trebuie să fie transformați în mod natural în nitrați. Nitrații sunt cei mai puțin nocivi și pot fi dăunători pentru pești doar în cantități foarte mari. Scoțând doar 25% din apa acvariului și înlocuind-o cu apă curată care a fost declorurată, nu șochezi peștii sau bacteriile benefice. Aceste bacterii pot avea nevoie de 4-6 săptămâni pentru a se forma dacă nu sunt însămânțate dintr-un alt acvariu, iar acest “ciclu de nitrificare” poate fi foarte greu pentru peștii dumneavoastră. Peștii delicați nu vor supraviețui. Bacteria trăiește peste tot în acvariul dumneavoastră. Aceasta poate fi în pietriș, nisip, filtru și în coloana de apă.
  3. Testați-vă apa. Benzile de testare sunt ieftine și ușor de folosit, pentru a căuta niveluri ridicate în amoniac, nitriți sau nitrați. Remediul sau aceste situații este pur și simplu hrănirea mai puțin, eliminarea unor pești dacă acvariul are mai mult de câteva luni și nivelurile sunt încă ridicate, sau efectuarea unor schimbări parțiale ale apei. Le recomand tuturor clienților mei să schimbe 25-35% din apă la fiecare 2 săptămâni. Acest lucru va dilua nitrații în jos în apă prin eliminarea lor. Nu este o necesitate, dar este o măsură preventivă majoră în menținerea sănătății peștilor. Dacă apa proastă nu ucide pur și simplu un pește, le slăbește sistemul imunitar și de aici boala poate ucide peștii.
  4. Controlați-vă alimentația. Cei mai mulți oameni cu care am intrat în contact în industria de întreținere a acvariilor urmează instrucțiunile de pe recipientele de hrană pentru pești și își supraalimentează majoritar peștii, ceea ce duce la prăbușiri mortale ale apei și ale acvariului. Hrăniți zilnic un mic vârf de cuțit de hrană, cu excepția unei zile din săptămână în care nu aveți hrană. Lăsați peștii să mănânce toată această hrană în 30 de secunde fără ca aceasta să ajungă în filtru, iar dacă peștii par slabi, creșteți încet cantitatea de hrană. În acest fel, bacteriile benefice se pot înmulți pentru a compensa.
  5. Cercetați totul înainte de a-l cumpăra. Nu pot număra numărul de accidente de acvariu și de pești mari cocoșați pentru că cumpărătorul nu a făcut nicio cercetare. Aflați dacă acvariul poate crea un mediu etic și sănătos pentru peștii sau coralii dvs., cum ar fi să aibă suficient spațiu pentru ca aceștia să crească până la dimensiunea sănătoasă specificată. Tu și animalele tale veți fi mult mai fericiți și mai puțin stresați cu spațiu și filtrare ample.

Vă mulțumesc pentru că v-ați făcut timp să pregătiți articolul meu. Lucrez în industria acvariilor de peste 6 ani și în prezent este profesia și hobby-ul meu principal. Cred că, cu aceste cinci lucruri, sunteți pe drumul spre succes!

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Close
Back to top button
Close
Close