Pește

4 Lucruri de luat în considerare atunci când țineți alți pești cu racii de companie

Dacă aveți de gând să aveți un rac de companie, există câteva lucruri pe care ar trebui să le luați în considerare. După ce am avut un rac de companie timp de aproape trei ani, am învățat câteva lucruri importante despre îngrijirea racilor de companie.

Dimensiunea acvariului contează

În primul rând, dimensiunea acvariului va fi destul de importantă dacă intenționați să aveți un rac și alți pești. În primul rând, racii sunt creaturi foarte murdare. Un rac poate murdări un acvariu destul de repede prin deșeurile pe care le produce. Din acest motiv, v-aș sugera un acvariu de cel puțin 20 de litri. Personal, am reușit să îmi țin racii într-un acvariu de zece galoane. Cu toate acestea, pentru a face acest lucru a fost nevoie de schimbări mai frecvente ale apei pentru a menține aspectul proaspăt și curat al acvariului.

De asemenea, un acvariu mai mare va oferi mai mult spațiu pentru racii dvs. și pentru alți pești. Acest lucru este bun, deoarece racii sunt creaturi foarte teritoriale.

Tipuri de parteneri de acvariu

Racii sunt creaturi agresive. Sunt omnivori care nu iubesc nimic mai mult decât să-și pună ghearele pe ceva și să mănânce. Nu au nicio problemă în a mânca alți pești din acvariu, plantele și chiar și alți raci, dacă aveți raci.

Așadar, dacă intenționați să aveți și alți pești în acvariu, alături de racii de companie, luați pești care să fie, de asemenea, agresivi. Peștii care înoată aproape de partea de sus a acvariului și care sunt rapizi funcționează de asemenea foarte bine.

În prezent, am un pește securea și un rechin cu coadă roșie în acvariul meu de 20 de galoane, împreună cu racul meu albastru de companie. Rechinul cu coadă roșie trăiește de fapt cu racul meu de companie de aproximativ doi ani. A funcționat foarte bine pentru că și el este agresiv, înoată aproape de partea de sus a acvariului și este un înotător rapid. Acest lucru nu înseamnă că racul meu nu încearcă din când în când să îl prindă, ba chiar încearcă.

Nu uitați, peștii care sunt lenți și înoată aproape de partea de jos a acvariului, unde locuiesc racii, au mari șanse să fie mâncați. Am pierdut câțiva pești la început pentru că erau pești care înotau lent.

Hrănirea

Experiența mea a fost că, dacă îmi țin racii bine hrăniți, aceștia nu sunt întotdeauna la fel de agresivi. Evident, cu cât un rac este mai înfometat, cu atât este mai probabil să încerce să vâneze și să captureze ceilalți pești ai tăi. Așadar, hrăniți racii, dar, bineînțeles, nu-i supraalimentați.

Găsiți o ascunzătoare

Racii dvs. au nevoie de o ascunzătoare. Din nou, racii de mare sunt teritoriali și le place să aibă un loc unde să se îngroape. Acest lucru este deosebit de adevărat și important atunci când racul dvs. de companie se mută. Pentru că atunci când un rahat de mare se mută, devine și el o țintă pentru alte creaturi din acvariu, deoarece este slăbit. Ascunzătorile sunt ieftine și pot fi achiziționate de la orice magazin de animale de companie. Sau puteți să le confecționați pur și simplu din țeavă de PVC.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Close
Back to top button
Close
Close